Brandwerende doos voor Galaxy Note 7

Mensen die een Samsung Galaxy Note 7-telefoon hebben gekocht bij Samsung zelf, krijgen nu van het telecommerk een vuurvaste doos opgestuurd om het gevaarlijke toestel terug te sturen. 

Volgens de techsite xda-developer.com, die zo'n doos heeft ontvangen, zitten er ook veiligheidshandschoenen bij het pakket.

Samsung besloot gisteren om de productie van zijn smartphone Galaxy Note 7 definitief op te schorten. Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf was er niet in geslaagd om de batterijproblemen op te lossen. Eerder op de dag had Samsung al aan zijn partners overal ter wereld gevraagd om de verkoop van de Galaxy Note 7 stop te zetten, en de toestellen ook niet meer om te ruilen. Het bedrijf vraagt bovendien aan de gebruikers om hun toestel meteen uit te zetten.

De Samsung Galaxy Note 7 werd vorige maand wereldwijd teruggeroepen omdat er problemen waren met de batterij. Die kon oververhitten, in brand schieten of zelfs ontploffen. Samsung gaf iedereen een vervangtoestel, maar ook deze bleken niet zonder gevaar. Zo werd vorige week nog een vliegtuig geëvacueerd omdat er rook kwam uit een vervangtoestel en ook in de Amerikaanse staat Kentucky was een eigenaar wakker geworden in een kamer vol rook door een smeulende batterij.

Bekijk ook: