Ronald McDo 'vlucht' door killerclowns

De Amerikaanse McDonald's-filialen houden mascotte Ronald McDonald even uit de publiciteit. De maatregel wordt genomen vanwege de onrust over de zogenoemde 'killerclowns', die op verschillende plaatsen in het land opduiken en mensen laten schrikken. Dat laat het fastfoodrestaurant weten.

De politie moest in de Verenigde Staten al verschillende keren in actie komen na klachten over de enge clowns. Het lijkt een trend waarin mensen vermomd als enge clowns voorbijgangers de stuipen op het lijf jagen. Onlangs leek deze trend te zijn overgeslagen naar Australië. Ook daar werd meerdere malen melding gemaakt van 'griezelclowns', meestal gebaseerd op de enge clown Pennywise uit de serie 'It', naar een boek van Stephen King.

Zelfs bij onze noorderburen zijn de clowns al opgedoken. Gisteren waarschuwden zowel de politie van het Noord-Brabantse plaatsje Oss als de politie Almere voor een soortgelijk figuur dat mensen de stuipen op het lijf jaagt door verkleed als enge clown met een mes door de stad te lopen. De politie van Oss benadrukte gisteren in een Facebookpost dat het strafbaar is om op deze manier clown te spelen.

Bekijk ook: