Politie Nederland: "Pas op voor killerclowns"

De Nederlandse politie waarschuwt voor een zogenoemde 'killerclown'. Dat is het geval in Oss, in Noord-Brabant. In Almere waarschuwde de politie eerder op de dag al voor een soortgelijk figuur dat mensen de stuipen op het lijf jaagt door verkleed als enge clown met een mes door de stad te lopen.

De politie in Oss meldt op Facebook dat de 'killerclown' gisteren en vandaag in de buurt van het Elzeneind Park is gezien. Hij of zij gaat gekleed in een clownspak met een angstaanjagend clownsmasker op, zwaaiend met een mes en een hamer.

Strafbaar
"Kennelijk vindt u het grappig of leuk om mensen de schrik van hun leven te bezorgen", zegt de politie van Oss op Facebook, die benadrukt dat het strafbaar is om op deze manier clown te spelen.

"Voor de veiligheid van omstanders, en onze eigen veiligheid, zullen wij u mogelijk benaderen met onze geweldsmiddelen. Met alle mogelijke gevolgen van dien. Wij willen deze situaties voorkomen en wij willen u dringend adviseren direct met uw 'grappige' acties te stoppen". Een soortgelijke boodschap gaf ook de politie in Almere

Ook in VS
De 'horrorclowns' lijken in Nederland op te duiken naar Amerikaans voorbeeld. Daar lijkt het een trend waarin mensen vermomd als enge clowns voorbijgangers de stuipen op het lijf jagen. Onlangs leek deze trend te zijn overgeslagen naar Australië. Ook daar werd meerdere malen melding gemaakt van 'griezelclowns', meestal gebaseerd op de enge clown Pennywise uit de serie 'It', naar een boek van Stephen King.

Bekijk ook: