Dossier President Trump

Trump valt eigen partij frontaal aan

Al zestig kopstukken van de Republikeinen zeggen openlijk dat ze niét op Donald Trump gaan stemmen, hun eigen kandidaat. Trump staat dus hoe langer hoe meer alleen, maar zo heeft hij het nog het liefst: hij alleen tegen de machthebbers. En afvallige republikeinen zijn nog erger dan Hillary, tweet hij.

Meer dan veertig Republikeinse congresleden en twintig gouverneurs hebben intussen al gezegd dat ze niet voor hem zullen stemmen, met Paul Ryan, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, als belangrijkste. Ook hij kreeg meteen een sneer van Trump op Twitter: "Paul Ryan zou meer tijd moeten steken in de begroting, jobs en illegale immigratie en zijn tijd niet verliezen met aanvallen op de Republikeinse kandidaat".

Godsgeschenk voor Clinton
Bij de Democraten gebruiken ze intussen Trumps uitspraken uit de gelekte video in een advertentie. Voor Hillary Clinton is het een godsgeschenk. "Wat mij verheugt is dat we meer en meer steun krijgen, niet alleen van Democraten, maar ook van onafhankelijken en Republikeinen", zegt Clinton. 

De peilingen geven Clinton gemiddeld vijftig procent van de stemmen. Trump staat met 44 procent zes punten achter. Vier weken voor de verkiezingen ziet dat er voor Trump niet goed uit.

Strijdvaardig
Maar The Donald blijft strijdvaardig. Op Twitter stuurt hij al de hele dag boze tweets de wereld in over de "ontrouwe" Republikeinen die hem de rug toekeren.