Dossier President Trump

Pence ontkent exit running mate Trump

Mike Pence heeft ontkend dat hij zich zou terugtrekken als running mate van presidentskandidaat Donald Trump. De geruchtenmolen was op volle toeren beginnen draaien nu Pence een bijeenkomst om geld in te zamelen morgen heeft gecanceld. "Niets van aan", zegt Pence nu.

De geruchten werden gevoed door uitspraken die de running mate de afgelopen dagen gedaan had. Zo liet Mike Pence dit weekend in een mededeling weten dat hij als echtgenoot en vader beledigd is door de woorden en daden die door Trump worden beschreven in het gelekte audiofragment. "Ik vergoelijk of verdedig zijn uitlatingen niet. Ik ben wel opgelucht dat Trump zijn spijt heeft betuigd en zijn verontschuldigingen heeft aangeboden aan het Amerikaanse volk." Tijdens het laatste debat gaf Trump ook aan het niet eens te zijn met Pence omtrent buitenlands beleid.

Vandaag ontkende Mike Pence echter dat hij zich zou terugtrekken. "Integendeel, het is de grootste eer van mijn leven", zei Pence in een interview met CNN.

"Altijd al moeilijke relatie"
Pence en Trump hadden altijd al een moeilijke relatie, zegt VTM NIEUWS-correspondente Greet De Keyser. “Pence had al gezegd dat hij zich persoonlijk beledigd voelde door de seksistische uitspraken van Trump. Voor het debat waren er al heel wat geruchten dat Pence er de brui aan zou geven, maar het zijn nog altijd geruchten. We hebben nog niets officieel gehoord.”

Bekijk ook: