Dossier President Trump

Pence: "Beledigd als vader en echtgenoot"

Mike Pence, running mate van Donald trump, zegt in een mededeling dat hij de vrouwonvriendelijke uitspraken van de Republikeinse presidentskandidaat niet kan verdedigen. Hij is wel dankbaar dat Trump inmiddels zijn spijt heeft betuigd over het uitgelekte videofilmpje uit 2005. Ook Trumps echtgenote Melania vindt de uitspraken onacceptabel maar hoopt dat haar man vergiffenis krijgt.

Mike Pence zegt in een opmerkelijke verklaring dat hij als echtgenoot en vader beledigd is door de woorden en daden die door Trump worden beschreven in de video van elf jaar oud. "Ik vergoelijk of verdedig zijn uitlatingen niet. Ik ben wel opgelucht dat Trump zijn spijt heeft betuigd en zijn verontschuldigingen heeft aangeboden aan het Amerikaanse volk."

Pence laat duidelijk zijn afkeuring blijken, maar hoedt er zich voor zijn 'baas' al te krachtig terecht te wijzen. "Wij bidden voor zijn familie en kijken uit naar de gelegenheid die hij morgen krijgt om te tonen wat er echt in hem omgaat."

De running mate houdt het zo netjes mogelijk, maar is duidelijk niet opgezet met het ordinaire taalgebruik van Trump.

"Onaanvaardbaar en beledigend"
Ook Melania Trump is niet blij met de uitspraken van haar man. Zij heeft vanavond voor het eerst gereageerd op de denigrerende uitspraken over vrouwen van haar man Donald Trump. Melania zegt dat de woorden van haar man onacceptabel zijn, maar dat ze het hem inmiddels heeft vergeven. Ze hoopt dat anderen dat nu ook doen.