Dossier President Trump

Trump: "Ik zal me nooit terugtrekken"

Met nog een maand voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen ziet het er niet goed voor de Republikeinse kandidaat Donald Trump. Na het gelekte geluidsfragment uit 2005 waarin Trump opschept over hoe hij seks probeerde te hebben met een getrouwde vrouw, distantiëren veel partijgenoten zich van Trump en vragen hem om zich terug te trekken uit de race. Maar dat is de Amerikaan duidelijk niet van plan. Hij laat aan de Amerikaanse media weten dat hij zich "nooit zal terugtrekken" en dat de kans dat hij de race naar het Witte Huis laat varen "nul" is.

Het beruchte geluidsfragment dat The Washington Post in handen kreeg, zorgde al voor veel commotie. "Ik ben ziek van wat ik vandaag heb gehoord", zegt de Republikeinse voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. De Republikeinen beslisten dat de presidentskandidaat vandaag niet welkom was op een partijbijeenkomst in Wisconsin en sommigen hoopten dat hij na deze uitspraken zou aftreden, maar dat is hij dus duidelijk niet van plan.

Betere man
De 70-jarige Republikein gaf toe dat zijn obscene uitspraken over vouwen "verkeerd" waren en beloofde ook dat hij "morgen een betere man zal zijn".

Republikeinse volksvertegenwoordiger voor Utah Jason Chaffetz vindt het echt heel triest en kan hem niet langer steunen als presidentskandidaat. "Niet na die opmerkingen, en de manier waarop hij ze maakte. Ik denk er niet aan om voor Hillary Clinton te stemmen, maar ik kan Donald Trump niet langer steunen, dat gaat gewoon niet."

Romney
Ook ex-presidentskandidaat Mitt Romney is erg streng voor Trump op Twitter. “Getrouwde vrouwen versieren? Aanranding goedkeuren? Zulke verachtelijke uitspraken vernederen onze vrouwen en dochters en schenden het imago van Amerika in de hele wereld.”

Ook andere prominente partijleden, zoals John McCain, Ted Cruz en Marco Rubio, veroordeelden Trumps uitspraken ten stelligste.

Excuses
De Republikeinse presidentskandidaat heeft in een statement op zijn Facebookpagina zijn excuses aangeboden. "Ik heb het gezegd. Ik was verkeerd en ik verontschuldig me. Mensen die me kennen, weten dat dat niet is wie ik ben." Volgens Trump is het verhaal over de video die de Washington Post uitbracht "niets meer dan een afleiding van de belangrijke problemen waar we vandaag voor staan".

Bekijk ook: