2 kamikazes blazen zichzelf op in Ankara

Een man en een vrouw hebben zichzelf opgeblazen in hun auto, toen de politie hun voertuig tijdens een controle in de omgeving van de hoofdstad Ankara wilde onderzoeken en ze hadden geweigerd zich over te geven. Dat meldt het persagentschap Anadolu onder aanhaling van de gouverneur van Ankara, Ercan Topaca. De inzittenden overleefden de klap niet.

Een van de verdachten, Harun Arslan, had de wagen enkele dagen geleden gekocht om te gebruiken voor een bomaanslag. De politie was op zoek naar hem, nadat ze een tip had gekregen vanuit de provincie Diyarbakir in het zuiden van het land. "Wat opvallend was, is dat hun voertuig getooid was met de Turkse vlag", zei Topaca. "Vermoedelijk wilden ze zo de aandacht van zich afleiden", zei de gouverneur, die meent dat de aanslagplegers mogelijk deel uitmaken van de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK.

Vermoedelijk wilden ze een aanslag plegen in Ankara, zei minister van Justitie Bekir Bozda, en kon een nieuw drama voorkomen worden. Ook Bozda wees met beschuldigende vinger naar de PKK.

In het verleden pleegden zowel islamistische terroristen alsook Koerdische en linkse extremisten aanslagen in Turkije.

Foto: archief