Dossier President Trump

Dit fragment kan Trump de kop kosten

The Washington Post heeft geluidsfragmenten uit 2005 in handen gekregen die Republikeins presidentskandidaat Donald Trump mogelijk schade kunnen toebrengen. Daarin is te horen hoe Trump opschept over hoe hij probeert seks te hebben met een getrouwde vrouw en hoe hij vrouwen betast "omdat hij een ster is". 

De opname dateert van 2005, toen Trump een gastrolletje speelde in de tv-serie 'Days of our Lives'. Enkele maanden voordien was hij getrouwd met Melania, zijn derde vrouw. Trump komt aan op de set in een grote bus, waarin hij het tegen Billy Bush van de tv-show Access Hollywood en een paar anderen heeft over een mislukte versierpoging. “Ik probeerde seks met haar te hebben, maar het is niet gelukt. Ik ben meubels met haar gaan kopen, ik liep haar achterna als een teef, maar het lukte niet. Ze heeft nu grote valse tieten en ziet er compleet anders uit."

"Ik kus hen gewoon"
In hetzelfde fragment is ook te horen hoe Trump weinig respectvolle woorden heeft voor Arianne Zucker, de actrice met wie Trump een scene speelt en die hen begeleidt tijdens de praatshow. “Ik zal wat muntjes eten, voor het geval ik haar kus. Ik word automatisch aangetrokken tot mooie vrouwen, ik begin hen gewoon te kussen. Ik wacht gewoon niet, ik kus hen gewoon. En als je een ster bent, laten ze je gewoon doen. Ik kan hen gewoon naar hun vagina grijpen."

Excuses
De Republikeinse presidentskandidaat heeft in een statement op zijn Facebookpagina zijn excuses aangeboden. "Ik heb het gezegd. Ik was verkeerd en ik verontschuldig me. Mensen die me kennen, weten dat dat niet is wie ik ben." Volgens Trump is het verhaal over de video die de Washington Post uitbracht is "niets meer dan een afleiding van de belangrijke problemen waar we vandaag voor staan".

"Doodsteek voor zijn campagne"
“Dit komt niet toevallig twee dagen voor het debat dat zo belangrijk is voor Donald Trump", zegt Greet De Keyser, correspondente voor VTM NIEUWS in de VS. “De steun die hij nog nodig heeft om de verkiezingen te winnen moet hij bij de hoog opgeleide blanke vrouwen zoeken. Maar het is weinig waarschijnlijk dat deze vrouwen na deze uitspraken nog op Trump gaan stemmen."

Bekijk ook: