Dossier President Trump

Gelekte audio Trump: "Als ster mag je alles bij vrouwen"

The Washington Post heeft geluidsfragmenten uit 2005 in handen gekregen die Republikeins presidentskandidaat Donald Trump mogelijk schade kunnen toebrengen. Daarin is te horen hoe Trump opschept over hoe hij probeert seks te hebben met een getrouwde vrouw en hoe hij vrouwen betast "omdat hij een ster is". De Republikein heeft zich inmiddels wel geëxcuseerd voor het incident.

De geluidsfragmenten dateren uit 2005 en werden opgenomen tijdens de opnames van het programma ‘Access Hollywood’. Daarin is te horen hoe Trump praat over een mislukte poging een vrouw te verleiden. “Ik probeerde seks met haar te hebben, maar het is niet gelukt. Ik ben meubels met haar gaan kopen, ik liep haar achterna als een teef, maar het lukte niet. Ze heeft nu grote valse tieten en ziet er compleet anders uit."

"Ik kus gewoon, ik wacht niet"
In hetzelfde fragment is ook te horen hoe Trump weinig respectvolle woorden heeft voor een actrice die hen begeleidt tijdens de praatshow. “Ik zal wat muntjes eten, voor het geval ik haar kus. Ik word automatisch aangetrokken tot mooie vrouwen, ik begin hen gewoon te kussen. Ik wacht gewoon niet, ik kus hen gewoon. En als je een ster bent, laten ze je gewoon doen. Ik kan hen gewoon naar hun vagina grijpen."

"Kleedkamerpraat"
De Republikeinse presidentskandidaat heeft in een statement zijn excuses aangeboden, maar verdedigt zich ook. “Dit was gewoon wat straffe praat in de kleedkamer, een privégesprek dat vele jaren geleden plaatsvond. Bill Clinton heeft op de golfbaan ooit veel ergere dingen tegen mij gezegd. Maar ik verontschuldig me als iemand hierdoor beledigd is”, aldus Trump.

Vrouwenhater
De gelekte audio speelt in de hand van Hillary Clinton. De Democrate probeert al lange tijd een beeld van Trump te schetsen als vrouwenhater. Zij heeft op Twitter inmiddels gereageerd op de affaire. “Dit is verschrikkelijk. We kunnen niet toelaten dat deze man president wordt.”

Bekijk en beluister hier het gelekte fragment:

Bekijk ook: