Wrakstuk Mauritius afkomstig van MH370

Een vleugelstuk dat in mei gevonden werd op het eiland Mauritius, in de Indische Oceaan, is wel degelijk afkomstig van de verdwenen vlucht MH370. Dat bevestigt de Australische luchtvaartautoriteit die het onderdeel onderzocht.

Het teruggevonden vleugelstuk maakte deel uit van de buitenste flap van de linkervleugel, zegt het Australian Transport Safety Bureau. Op het brokstuk werd een uniek werkordernummer teruggevonden dat overeenkomt met de Boeing 777 die geregistreerd staat als 9M-MRO, bij ons beter bekend als vlucht MH370.

Het is al het derde brokstuk waarvan bevestigd is dat het van het verdwenen vliegtuig afkomstig is. Het eerste was een flaperon die werd gevonden op Réunion, het eiland ten zuidwesten van Mauritius, en onderzocht werd door de Franse autoriteiten. Het tweede is een welvingsklep die in het Afrikaanse Tanzania werd aangetroffen.

Nog altijd raadsel
Australië coördineert de zoektocht naar MH370 in het zuiden van de Indische Oceaan. De Boeing verdween op 8 maart 2014 kort na het opstijgen in Kuala Lumpur van de radar. Het is tot vandaag een raadsel wat er met het vliegtuig en zijn 239 inzittenden is gebeurd.

Foto: archiefbeeld

Bekijk ook:

Bekijk meer video's van Het Nieuws op nieuws.vtm.be