Dossier Terreur in Parijs

'Geïsoleerde' Abdeslam praat met gevangene

Hoewel Salah Abdeslam in de gevangenis van Fleury-Mérogis 24 uur op 24 wordt bewaakt en in compleet isolement wordt vastgehouden, is hij er toch in geslaagd om met een medegevange te praten. Dat meldt de Franse zender BFMTV.

Abdeslam wordt gezien als het brein achter de aanslagen in Parijs. In de gevangenis mag hij normaal met niemand contact hebben, maar om een voorlopig nog onduidelijke reden is hij daar dus wel in geslaagd.

Bewakers van Osny
Drie weken geleden heeft de terrorist enkele woorden kunnen uitwisselen met een gevangene die op dezelfde gang als hij werd opgesloten. Hun dialoog werd onmiddellijk opgemerkt door een bewaker en stopgezet.

Abdeslam weigert al maanden te spreken tegen de bewakers en agenten die hem ondervragen. In dit korte gesprek vroeg hij aan zijn medegevange of er "nog nieuws was over de bewakers van Osny." Hiermee doelt Abdeslam hoogstwaarschijnlijk op twee bewakers van de gevangenis van Osny in Frankrijk die door een geradicaliseerde gevangene begin september werden aangevallen.

Abdeslam zou weigeren iets te zeggen over het incident. De andere gevangene is overgeplaatst naar een andere cel in de gevangenis.