Presidentszoon (10) slaat jongen (8) K.O.

Het tienjarige zoontje van de president van Tsjetsjenië, Ramzan Kadyrov, heeft een achtjarig kind knock-out geslagen tijden een gevecht dat Kadyrov organiseerde. De wedstrijd werd uitgezonden via de staatstelevisie en fragmenten daarvan zijn te zien op de Instagramaccount van de president.

De tien jaar oude Akhmad nam deel aan een wedstrijd ‘Mixed Martial Arts’ een mix van verschillende gevechtssporten die op de televisie werd getoond. Ook zijn jongere broertjes Eli en Adam namen deel én wonnen hun gevecht. De wedstrijd verliep hetzelfde als die voor volwassenen. De jongens werden aangekondigd, toegejuicht door de menigte en het gebeuren werd voorzien van professionele commentaarstemmen. 

Permanente letsels
De professionele Russische MMA-beoefenaar Fedor Emelianenko noemde de gevechten onacceptabel en gevaarlijk in een statement op zijn Instagramaccount. “De kinderen riskeren permanente letsels en psychologische schade op te lopen”, zegt hij. “Kleintjes van acht jaar oud sloegen elkaar voor de ogen van blije volwassenen. Is het echt zo belangrijk voor jullie om een spektakel te organiseren terwijl het ten koste gaat van kinderen?”, vroeg hij zich af. Hij vindt het ook onbegrijpelijk dat de staatstelevisie de gevechten heeft uitgezonden.

Mannelijk karakter
President Kadyrov postte de beelden op zijn Instagramaccount. Hij schreef erbij: “De tegenstander van mijn zoon toonde zijn echte mannelijke karakter, ik ben er zeker van dat hij binnenkort wedstrijden zal winnen.”

Kadyrov zelf kwam ook al in opspraak omdat hij tijdens zijn presidentschap er al meerder keren van werd beschuldigd de mensenrechten te hebben geschonden.

Дорогие друзья! Ахмаду десять лет. Он несколько лет занимается боксом, дзюдо, каратэ, смешанными единоборствами. Ахмад несколько месяцев интенсивно готовился к финальным боям Международного турнира "Grand Prix Akhmat-2016". В показательном поединке младшего дивизиона в весовой категории до 33 кг ВНУК Первого Президента Чеченской Республики, Героя России Ахмата-Хаджи Кадырова - Ахмад сошелся с Дамиром Шевхужевым из Сочи. Бой длился 14 секунд. Ахмад отправил своего соперника в нокаут и стал чемпионом Международного турнира. Чемпионский пояс ему вручил мой дорогой БРАТ, Герой России, Председатель Парламента ЧР Магомед Даудов. Поздравляю! Дамир показал настоящий мужской характер. Уверен, что его победные поединки ещё впереди! #Кадыров #Россия #Чечня #Спорт

Een video die is geplaatst door Ramzan Kadyrov (@kadyrov_95) op