Vlucht geëvacueerd door rokende Note 7

In Louisville, in de Amerikaanse staat Kentucky, is een vliegtuig van Southwest Airlines net voor het opstijgen geëvacueerd omdat er rook kwam uit een Samsung Galaxy Note 7-smartphone. Het toestel was uitgeschakeld maar raakte toch oververhit. 

De Samsung Galaxy Note 7 werd vorige maand wereldwijd teruggeroepen omdat er problemen waren met de batterij. Die kon oververhitten, in brand schieten of zelfs ontploffen.

Verschillende vliegtuigmaatschappijen verboden hun passagiers daarop om het toestel aan boord te brengen. Het toestel waar gisteren rook uit kwam op het vliegtuig, was wel uitgeschakeld. Toch raakte het oververhit terwijl de bemanning haar veiligheidsdemonstratie deed. 

Nieuwe Note 7
"Hij zei dat hij het toestel net had uitgezet, toen het een geluid begon te maken en begon te roken", zo zei Sarah Green, de vrouw van de eigenaar van het toestel aan The Courier-Journal. Volgens Green ging het om een vervangtoestel dat haar man kreeg in het kader van het inruilprogramma dat Samsung opzette voor klanten die een Samsung Galaxy Note 7 kochten. 

Samsung liet in een verklaring weten niet te kunnen bevestigen dat het om een nieuwe Note 7 ging.

Foto: archiefbeeld

Bekijk ook: