Dit zijn duurste landen ter wereld

Iedereen die graag reist, maar toch niet te diep in zijn geldbuidel wil tasten, moet deze lijst onder zijn hoofdkussen stoppen. Het World Economic Forum (WEF) heeft zijn tweejaarlijkse ranking van de duurste landen ter wereld gepubliceerd. De club van 2.500 CEO's, politici, intellectuelen en journalisten neemt in deze editie 141 landen op die worden beoordeeld op luchthaventaksen, de kostprijs van hotelovernachtingen, brandstofprijzen en de algemene levenskosten. 

De dans van dure reisbestemming wordt geleid door respectievelijk Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. In Zwitserland zijn producten gemiddeld anderhalf keer duurder dan in de rest van de wereld. In maar vier landen ter wereld kosten levensmiddelen meer.

Ook de kosten voor benzine liggen in Zwitserland bijzonder hoog. Dat gecombineerd met prijzige vliegtuigtickets en hotelprijzen maken Zwitserland tot het duurste 'reisland ter wereld'.

België
De top tien van duurste landen wordt vervolledigd door Australië, Noorwegen, Israel, Denemarken, Zweden, Italië en Oostenrijk. Overwegend Europese landen dus. Toch valt ons land buiten de top twintig. België vinden we terug op plaats 22. Ons land scoort vooral goed op de lage prijzen van onze vliegtickets en de realtief goedkope hotelkamers.

Goedkoopste
Allemaal te duur, denkt u? Dan moet u in Iran zijn. Daar betaalt u maar een derde van de prijs voor de meeste producten, in vergelijking met de rest van de wereld en ook de brandstof is er spotgoedkoop.

Een kleine kanttekening bij de hele lijst is dus wel dat er maar 144 landen zijn opgenomen, dus hij is niet helemaal representatief, maar dat zal de lustige reiziger worst wezen. Speelt u met de plannen voor een wintervakantie? Kijk dan vlug hier waar u dat het goedkoopst kan doen.