Meisje (7) tweet over haar leven in Aleppo

“Ik ben bang dat ik ga sterven vannacht en dat de bommen me gaan doden.” Dat schrijft de  zevenjarig Bana Alabed met de hulp van haar moeder vanuit Aleppo, de belegerde stad in het noordwesten van Syrië. Sinds eind september laten ze via Twitter weten dat ze nog in leven zijn en beschrijven ze de hel waarin ze zijn terechtgekomen.

“Hallo, mijn naam is Bana. Ik ben een zevenjarig meisje uit Aleppo. Ik en mijn mama willen vertellen over de bommen hier. Dankjewel", luidt het bijschrift op het Twitterprofiel van Bana Alabed. Het meisje woont in de belegerde stad Aleppo, waar de bommen opnieuw in alle hevigheid uit de lucht vallen. 

Via Twitter houden ze de wereld op de hoogte van het geweld en van de ellende in hun stad, met foto’s van vernielingen en pogingen om mensen vanonder het puin te bevrijden. Tussen de beelden van de ellende zijn ook video's te zien van Bana die met haar broer zit te tekenen of met vrienden Engels leert. 

Bevende harten
De Britse krant The Guardian kon even met Bana en haar moeder spreken. "Als de bommen vallen, beven onze harten nog voor de gebouwen beven", verklaarde de moeder. “Bana vraagt me dan waarom de wereld ons niet hoort. Waarom helpt niemand ons?, zegt ze dan.”

Op een week tijd verzamelden Bana en haar moeder met hun oproep tot vrede in Syrië al meer dan 14.000 volgers.