Man overleeft aanval beer en filmt zichzelf

Een man uit de Amerikaanse staat Montana kwam twee keer oog in oog te staan met een beer en overleefde de dubbele aanval. Meer nog zelfs: net na het gevecht met het dier, nam hij een video op waarin hij, volledig onder het bloed, vertelt wat hij meemaakte.

Todd Orr maakte zaterdag een wandeling door de bossen van Montana. Hij nam zijn voorzorgen, want wist dat hij wel eens een beer kon tegenkomen. Zo had hij onder meer traangas op zak en riep hij elke dertig seconden “hey bear” om de dieren af te schrikken. 

"Gezicht in modder"
Ondanks die voorzorgen, trof hij toch een grizzlybeer met twee welpjes aan op zijn pad. In een drang om haar welpjes te beschermen, viel de beer Todd aan. De man spoot onmiddellijk traangas naar het dier, maar dat mocht niet baten. 

“Ik ging meteen op mijn buik liggen, met mijn gezicht in de modder”, schreef Todd op Facebook. “Ik sloeg mijn armen rond de achterkant van mijn nek ter bescherming. Ze lag bovenop mij, terwijl ze in mijn armen, schouders en rugzak beet. Ze stopte elke keer enkele seconden en begon dan opnieuw te bijten. Na enkele minuten – die een eeuwigheid duurden – verdween de beer plots.”

Tweede aanval
Todd liep volledig bebloed naar zijn wagen, die drie kilometer verderop stond. “Ik had verschillende wonden op mijn armen en schouders, maar ik wist dat ik het zou overleven.” Maar het drama was nog lang niet voorbij. “Na vijf of tien minuten wandelen, viel de beer opnieuw aan.” Het dier ging opnieuw bovenop hem staan en beet herhaaldelijk in zijn ledematen. “Het bloed liep over mijn gezicht en in mijn ogen. Ik bewoog niet, ik dacht echt dat mijn einde gekomen was.”

"Opengereten"
Terwijl Todd levenloos bleef liggen, ging het dier na een tijdje van hem af en wandelde het verder. Nadat hij weer op krachten was, liep hij nog 45 minuten naar zijn wagen. Op zijn weg nam hij zelfs enkele foto’s en beschreef hij in een video wat er zopas gebeurd was. “Het leven is klote in het wild”, zegt Todd.

“Ze takelde mijn hoofd goed toe. Ik weet zelfs niet hoe erg het gesteld is on mijn pet. Mijn oor, mijn arm, mijn schouder, allemaal opengereten. Ik denk zelfs dat mijn arm gebroken is.” Hij heeft zelfs nog wat humor over: “Hou het veilig. Traangas werkt niet altijd even goed, maar het is beter dan niets.”

"Niet mijn beste dag"
De dokters hadden maar liefst acht uur nodig om zijn de wonden in zijn arm en schouders te naaien. De man had ook een gapende wonde van twaalf centimeter. “Niet mijn beste dag”, schreef hij nog op Facebook, “maar ik leef nog”.