Dossier Vluchtelingencrisis

Ongezien! Apart toilet voor vluchtelingen

Het is geen geheim: niet iedereen is even blij met de toestroom van vluchtelingen uit oorlogsgebied. Maar in een school op het Italiaanse eiland Sardinië gaat de haat wel erg ver. Daar moesten twee vluchtelingenkinderen zelfs naar een apart toilet, omdat de ouders van enkele kinderen schrik hadden voor "enge ziektes". Dat meldt de Italiaanse krant La Stampa. 

De komst van twee vluchtelingen naar de school zorgde meteen voor heel wat protest bij de ouders van de leerlingen. Zij vonden het niet kunnen dat er geen toestemming aan hen gevraagd was. Enkele ouders besloten dan ook hun kind naar een andere school te sturen. Een grote groep ouders eiste dan weer dat de kinderen een apart toilet kregen, omdat ze schrik hadden dat hun kinderen besmet gingen raken met enge ziektes. 

De school legde zelfs een doktersverklaring voor van de twee kinderen, afkomstig uit Egypte en Ethiopië, waaruit bleek dat ze niets mankeerden, maar ook daar waren de ouders niet tevreden mee. 

De beslissing van de school botste op hevig protest bij enkele buurtbewoners. Daarom heeft de school nu alsnog besloten om op de beslissing terug te komen.