Nonnen gooien kap over haag en trouwen

Als Cupido zijn pijlen afschiet, weet hij soms meer dan raak te treffen. De kloosterzusters Federica en Isabel voelden de vonk op bedevaart plots overslaan en besloten hun kap over de haag te gooien. De ex-nonnen van de Franciscanerorde gaven mekaar vandaag het jawoord in het Italiaanse Pinerolo, vlakbij Turijn.

Burgemeester Luca Salvai leidde de ceremonie en zei dat die met een dag vervroegd was, omdat de pers lucht gekregen had van de religieuze tortelduifjes. Beide vrouwen zijn 44. Federica is Italiaanse, Isabel is afkomstig uit Latijns-Amerika, zo berichtte de krant La Stampa. "We vragen dat onze Kerk alle mensen opneemt die elkaar liefhebben", citeerde de krant Federica.

De twee willen ook nog voor de kerk trouwen. Dat zal dan wel een niet-officiële plechtigheid zijn, want priester Franco Barbero, die bereid is gevonden de dienst te leiden, werd in 2003 door het Vaticaan in de ban geslagen vanwege zijn steun voor het homohuwelijk. Barbero zal naar eigen zeggen niet voor de eerste keer twee nonnen in de echt verbinden.

Het katholiek gedomineerde Italië legaliseerde dit jaar als één van de laatste landen van de Europese Unie het homohuwelijk.

Foto: archief