Meisje (9) in tranen: "We hebben onze ouders nodig"

In Charlotte heeft een negenjarig meisje een hartverscheurende toespraak gehouden tijdens de gemeenteraad. Vorige week dinsdag braken er hevige protesten uit in de Amerikaanse stad nadat de politie een zwarte man had doodgeschoten. “Het is een schande dat onze mama’s en papa’s vermoord worden en we naar het kerkhof moeten”, zei het meisje voor een volle zaal. "We hebben hen nodig."

“Ik voel dat we anders behandeld worden dan andere mensen”, zei de negenjarige Zianna Oliphant tijdens een vergadering van het stadsbestuur. Het meisje barstte al snel in tranen uit. “Ga door, stop niet”, riepen enkele mensen in het publiek. “We zijn zwart, maar zouden ons niet zo hoeven te voelen. Wij protesteren omdat jullie ons verkeerd behandelen. We doen dat om onze rechten te kunnen behouden”, zegt het meisje in tranen. 

"Schande dat we naar kerkhof moeten"
“Ik ben geboren en groei nu op in Charlotte, maar ik heb me nog nooit zo gevoeld. Tot nu...”, gaat het meisje verder. “Het is een schande dat onze mama’s en papa’s vermoord worden en dat we naar het kerkhof moeten om hen te begraven. We hebben tranen, maar die zouden we niet hoeven te hebben. We hebben onze ouders nodig.” 

"Geen wapen"
De manifestaties begonnen vorige week na de dood van Keith Lamont Scott op 20 september. Hij werd doodgeschoten omdat hij volgens de politie een wapen bij zich had en een bedreiging vormde, maar volgens zijn familie en getuigen was de man niet gewapend. De stad Charlotte riep ook de avondklok in, die werd pas maandag weer opgeheven. 

Bekijk ook: