Dossier President Trump

Is deze tweet bewijs van Trumps leugens?

Het is niet voor het eerst dat Republikeins presidentskandidaat Donald Trump beschuldigd wordt van leugens. Tijdens het presidentieel debat met Hillary Clinton viel de miljardair echter toch door de mand. Een tweet van vier jaar geleden deed Trump de das om.

In het begin van het debat beweerde Clinton dat haar tegenstander ooit gezegd heeft dat de klimaatverandering een verzinsel is van Chinezen. De Republikein waste echter zijn handen in onschuld: “Ik heb dat nooit beweerd”, aldus Trump.

Meteen na zijn uitspraak dook op Twitter een bericht van Trump uit 2012 op. “Het hele concept van klimaatverandering is gecreëerd door Chinezen om de Amerikaanse industrie minder competitief te maken”, staat er te lezen. Ook een tweet uit 2014, waarin hij zich afvraagt waarom de Verenigde Staten nog geld uitgeven aan de “hoax rond klimaatverandering” gaat sindsdien viraal.

Het management van Trump heeft meteen na zijn uitspraak de tweet verwijderd, maar tevergeefs: voor velen is dit het bewijs dat Donald Trump tijdens het debat flagrant stond te liegen.