Lopen we binnenkort naakt rond in Parijs?

Parijs gaat, op een afgebakende ruimte in de open lucht, experimenteren met naturisme, misschien al vanaf volgende zomer. Het is het eerste land wereldwijd waar zo'n initiatief voorgesteld wordt.

De Parijse gemeenteraad stemde gisteravond een voorstel in die richting van de ecologisten. In verschillende andere Europese steden, zoals Barcelona, Berlijn en München, is naturisme al op enkele plaatsen mogelijk. "Het naturisme ontwikkelt zich in Parijs en de stad laat die praktijk op dit moment niet toe", zei David Belliard, medevoorzitter van de groene fractie. Belliard wees erop dat twee miljoen Fransen soms aan naturisme doen.

Locatie
Frankrijk beschikt over meer dan honderd naturistenstranden en talrijke vakantiekampen. Het land is daarmee wereldwijd de eerste bestemming voor vakantiegangers die het naturisme genegen zijn, aldus adjunct-burgemeester Bruno Julliard. Hij had het over een "respectabele vraag". Een locatie voor de naaktlopers in Parijs is nog niet gevonden. "Misschien een van de twee bossen in de stad, nabij een meer, met een reglementaire omkadering zodat er geen problemen zijn met de openbare orde", aldus nog Julliard.