Schietpartij in winkelcentrum in VS

In een winkelcentrum in Houston in de staat Texas zijn negen mensen gewond geraakt nadat een schutter het vuur had geopend. Een van de gewonden bevindt zich in kritieke toestand, en een tweede is er ernstig aan toe, aldus de politie van Houston op Twitter. De politie heeft de schutter neergeschoten en de man stierf later aan zijn verwondingen. In zijn auto werden meerdere wapens gevonden.

De schietpartij begon rond 06.30 uur buiten een winkelcentrum in Houston. Sommigen slachtoffers werden geraakt door rondvliegend glas, anderen door kogels. De gewonden werden meteen overgebracht naar ziekenhuizen in de buurt.

Nadat de politie de schutter had neergeschoten, werd hij niet onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis. Onmijners wilden eerst nagaan of hij geen explosieven op zich droeg. Op Twitter meldt de politie van Houston verder nog dat de verdachte een advocaat is. "Het onderzoek moet uitwijzen of problemen in zijn kantoor leidden tot de schietpartij", tweet de politie.

In Texas is zichtbare wapendracht op de openbare weg toegelaten. Vrijdagavond nog had een jongeman vijf mensen neergeschoten in een winkelcentrum in de staat Washington.