Gooit Trump in eerste debat met slijk?

Morgennacht vindt het eerste debat plaats tussen Donald Trump en Hillary Clinton, in de race naar het Witte Huis. Dat het pittig zal worden, mag duidelijk worden uit de steken die beiden elkaar nu al geven. Trump dreigt er namelijk mee Gennifer Flowers op de eerste rij te zetten. Zij had in de jaren tachtig een affaire met Bill Clinton.In een peiling van ABC liggen de kaarten vrij gelijk: 46% voor Clinton, 44% voor Trump.

De zet van Trump komt er na een eerste prik van Hillary Clinton. Zij nodigde Mark Cuban uit om op de eerste rij te zitten. Cuban is een miljardair en eigenaar van NBA-club Dallas Mavericks. Blij als een kind liet hij op Twitter weten dat hij uitkijkt naar het debat waar “Clinton Trump zal verpletteren.” Cuban is een man met invloed die zich vaak uitlaat over de verkiezingen. Over Trump heeft hij niets goed te zeggen, hij noemt hem zelfs een gevaar voor het land. Hem uitnodigen was de 1-0 voor Clinton.

Gelijkmaker
Maar Trump maakt prompt gelijk: hij wil nu Gennifer Flowers op de eerste rij zetten ze dus betrekken in het debat. Flowers was de eerste vrouw waarmee Bill Clinton een affaire had, nog voor de beruchtere affaire met Monica Lewinsky. Het was in de nasleep van die affaire dat Clinton ook toegaf iets met Flowers te hebben gehad.

Vrouwenmisbruiker
Het is geen nieuwe strategie van Trump om de affaires van Bill in de verkiezingsstrijd te gooien. Hillary maakt zich sterk als verdediger van de vrouwenrechten, maar door achter haar man te blijven staan, heeft ze geen recht van spreken, aldus Trump. “Ze is getrouwd met de grootste vrouwenmisbruiker”, zei hij daarover in mei.

Het valt nog af te wachten of Trump effectief iets zal doen met de aanwezigheid van Flowers. Het debat op dat niveau spelen kan ook averechts werken bij heel wat kiezers. Maar als hij het toch doet, betekent dat een vervelende situatie voor Clinton. Zij liet zich tot nu niet uit over de aanvallen van Trump, maar in het eerste echte verkiezingsdebat, heeft ze weinig keuze. 

Live op vtmnieuws.be
Het eerste debat is trouwens live te volgen op vtmnieuws.be. Vanaf 3u start de livestream.