Grote explosie in centrum Boedapest

Bij een explosie zijn in de Hongaarse hoofdstad Boedapest gisterenavond twee agenten die er patrouilleerden gewond geraakt. Het ging om een bom met een aanzienlijke hoeveelheid springstof, verduidelijkte een bommenexpert van de overheid op de openbare omroep. Veel vragen blijven onbeantwoord.

De politie bevestigde aan de Hongaarse media dat er een onderzoek loopt naar meervoudige poging moord. Het is wel niet duidelijk of het om een terroristische aanslag of een criminele zou gaan.

Maffia?
De politie riep vandaag bewoners en getuigen op alle nuttige informatie te melden. Rond de plaats van de explosie is een grote veiligheidszone ingesteld.

De explosie vond plaats nabij de Franz Liszt Muziekacademie in een buurt met veel restaurants en bars. Vlakbij ligt ook een nachtclub die enkele jaren geleden reeds het doelwit was van een bomaanslag, wat toen aan interne maffiatwisten werd toegewezen.

Nagelbom
Volgens media ging de bom af op de gelijkvloerse verdieping van een gebouw. De twee agenten werden gewond naar het ziekenhuis gebracht. In de buurt werden vele nagels gevonden, wat op een nagelbom zou kunnen wijzen. De bommenexpert bevestigde wel dat het om een zelfgemaakt springtuig gaat.