Vrouw filmt hoe politie haar man neerschiet

Er zijn onthutsende beelden opgedoken van het moment waarop de politie van Charlotte Keith Lamont Scott onder schot houdt en neerschiet. De vrouw van Keith filmt alles en probeert de agenten duidelijk te maken dat hij ongewapend en ongevaarlijk is. Opgelet, de beelden kunnen schokkend zijn.

Rakeyia Scott probeert de agenten bij aanvang van de video duidelijk te maken dat haar man ongewapend is en hen niets zal doen: "Hij heeft geen wapen, schiet hem niet neer!”. Ze maant haar man ook aan om te gehoorzamen aan de agenten: "Keith, laat hen de ruiten niet breken, kom uit de auto", klinkt het. 

Het incident gebeurde dinsdagavond. Het was al de zesde keer in een jaar tijd dat de politie van Charlotte in North Carolina een burger neerschiet. Volgens de politie was de man gewapend, maar volgens een getuige en de dochter van het slachtoffer droeg de man geen wapen. Bovendien had de man een handicap.

De dood richtte een golf van woede aan bij de bevolking van Charlotte. Meer dan honderd mensen kwamen samen om te protesteren tegen de politie. Verschillende agenten raakten daardoor al gewond.

Bekijk ook: