Kleuter overleeft 3 dagen in wildernis

In het Piy-Khemsky district in Rusland hebben de inwoners een nieuwe lokale held. De kleuter Tserin Dopchut (3) overleefde drie dagen lang alleen in een bos met wolven, beren en gevaarlijke rivieren bij temperaturen net boven het vriespunt.

Tserin overleefde drie dagen op een reep chocolade. Het jongetje gebruikte zijn gezond verstand en sliep in de droogte onder een grote lariksboom. De enorme zoektocht ging van start nadat Tserin verdween in de buurt van het ouderlijk huis vlak bij de bossen van de wijk Piy-Khemsky. Volgens de ouders wilde de kleuter zijn hond volgen en verloor de overgrootmoeder hem uit het oog.

Mowgli in de jungle
Op de beelden zien we de zoektocht naar het jongetje. Meer dan honderd mensen, waaronder familie, hulpverleners, politie en vrijwilligers hebben naar Tserin gezocht. Er werd ook een helikopter ingezet. De kleuter heeft geen ernstige schade opgelopen. Het hele gebeuren leverde het jongetje wel al de bijnaam ‘Mowgli’ op, een verwijzing naar de Jungle Book-verhalen van Rudyard Kipling.