Dikste jongen kan terug naar school

De dikste jongen ter wereld, Arya Permana (10) uit West-Java in Indonesië, kan terug naar school wandelen. Nadat zijn alarmerende situatie vorige maand de wereld rondging, wilden massaal veel mensen de jongen te helpen.

Arya Permana was tot vorige maand zo zwaar dat hij niet meer kon wandelen. Hij woog maar liefst 192 kilo, wat hem het zwaarste kind ter wereld maakt. Daardoor kon Permana ook niet meer naar school gaan. Hij at vijf maaltijden per dag, die dubbel zo groot waren als een normale proportie voor volwassenen. Na het filmpje op internet, werd hij door dokters op een crashdieet gezet. Hij kreeg ook een persoonlijke sportcoach.

Op een video op Youtube is te zien dat het nieuwe dieet effect blijkt te hebben. Anderhalve maand later kan de jongen alweer met zijn klasgenoten naar school wandelen. In een schoolbank past Permana momenteel nog niet. Hij moet de les dus vanop de grond volgen. Als kleuter had hij een normaal gewicht, maar langzamerhand begon hij zwaarder te worden. Waarschijnlijk is Permana enkel zo dik geworden omdat hij te veel eet.