Alex (6) aan Obama: “Mag Omran bij mij wonen?”

Een Amerikaans jongetje van zes heeft een ontroerende brief geschreven aan president Obama. Hij wil Omran adopteren, de Syrische jongen die bij een bombardement op Aleppo gewond raakte. De beelden van Omran – onder het stof en moederziel alleen in een ziekenwagen – gingen de wereld rond. Obama was zo ontroerd door de brief dat hij hem heeft voorgelezen op de VN-top in New York.

“Beste president Obama, herinnert u zich de jongen nog die in een ziekenwagen zat in Syrië? Kan u hem alstublieft gaan halen en naar ons huis brengen? U mag zich parkeren op de oprit of op straat en we zullen jullie opwachten met vlaggen, bloemen en ballonnen. We zullen hem een familie geven en hij zal onze broer worden.”

Heel wat mensen kregen het de voorbije maand moeilijk toen ze de foto zagen van Omran. Het zette de 6-jarige Alex uit New York ertoe aan om een brief te schrijven aan Obama. Daarin stelt hij voor dat het Syrische jongetje bij hem, zijn zus en hun ouders komt wonen. “We zullen een familie zijn en samen spelen”, schreef Alex. “We zullen hem uitnodigen op verjaardagsfeestjes en hij kan ons een andere taal leren.”

Dat een jongen van zes zoveel medeleven toont, laat ook president Obama niet onberoerd. Hij zette de brief op Facebook en las hem voor op de VN-top aan andere wereldleiders. “We zouden allemaal wat meer zoals Alex moeten zijn”, aldus Obama.

Bekijk ook: