CNN-reporter hard tegen grond gewerkt

De rellen in Charlotte lopen uit de hand. Na een nacht vol clashes tussen bevolking en de politie, heeft de gouverneur van North-Carolina de noodtoestand afgekondigd. Op beelden van CNN is te zien hoe een reporter tijdens zijn verslaggeving door een relschopper hardhandig tegen de grond wordt gewerkt. Onder andere het televisiestation Fox trekt daarom al zijn reporters terug uit de Amerikaanse stad.

Ed Lavandera was live aan het berichten over de woedende menigte en werd er zelf het slachtoffer van. Tijdens een stand-up voor de camera, liep een relschopper hem van zijn sokken, duidelijk niet opgezet met de intenties van de journalist.

De onrust komt er na de dood van Keith Lamont Scott, een Afro-Amerikaan die dinsdag werd neergeschoten door de politie, toen hij volgens hen weigerde zijn geweer neer te leggen. Zijn familie en vrienden zeggen dat de man ongewapend was en een handicap had. Het is het zoveelste incident in de Verenigde Staten waarbij gewapende conflicten tussen de politie en de zwarte bevolking uit de hand lopen. Dit jaar werden al zes personen doodgeschoten in Charlotte. Vorige week vrijdag werd ook nog een zwarte man neergeschoten in Tulsa in Oklahoma.

Bekijk ook: