Man neergeschoten in Ankara

Voor de Israëlische ambassade in de Turkse hoofdstad Ankara is het vandaag tot een schietpartij gekomen, zo hebben Turkse media gemeld. Het is nog onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld.

Verschillende Turkse media berichten over een schietpartij aan de Israëlische ambassade, maar wat er effectief is gebeurd, is nog onduidelijk. Zo meldde de Turkse zender Haber Turk de Arabische nieuwszender al-Jazeera dat het een aanval op de diplomatieke vestiging ging. Zeker twee mensen probeerden de ambassade binnen te raken, waarbij volgens de Turkse zender NTV één iemand "gewond en geneutraliseerd" is. Haber Turk spreekt van minstens één dodelijk slachtoffer.

Nieuwszender CNN Türk meldde dat het om een aanval met een mes ging waarbij de veronderstelde dader in een been is geschoten.

Aanslag verijdeld
Het Israëlisch ministerie van Buitenlandse Zaken liet weten dat een aanslag is verijdeld en dat een met een mes gewapende man door schoten van een bewaker is verwond. De veronderstelde aanvaller raakte het ambassadegebouw niet binnen, het ambassadepersoneel bleef ongedeerd.