Politie in VS doodt zwarte met handicap

De politie van Charlotte, in North Carolina, heeft gisteravond een zwarte man neergeschoten. Dat is al de zesde keer in een jaar tijd. Volgens de politie was de man gewapend, maar volgens een getuige en de dochter van het slachtoffer droeg de man geen wapen. Bovendien had de man een handicap.

Er brak meteen protest uit nadat de politie van Charlotte voor de zesde keer dit jaar een burger neerschiet. Het slachtoffer Keith Lamont Scott (43) was volgens zijn dochter en een andere getuige ongewapend. Het incident gebeurde om 16 uur (plaatselijke tijd) vlak bij een appartementencomplex. De politie zocht daar een gewapende verdachte. Plots zag een agent daar een zwarte man met een vuurwapen, en schoot hem neer. Scott overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De dood richt een golf van woede aan bij de bevolking van Charlotte. Meer dan honderd mensen kwamen gisteravond samen om te protesteren tegen de politie. Verschillende agenten raakten daardoor gewond.

Steeds vaker komen in de Verenigde Staten zwarten om bij politiegeweld. Vorige vrijdag doodde de politie een ongewapende zwarte man in de Amerikaanse staat Oklahoma.

Bekijk ook: