Westers kind in executiefilm IS

Islamitische Staat stuurt een nieuwe propagandafilm de wereld in waarin een kind iemand executeert. Dat deden ze eerder, maar nu is het een Westers kind. Een blanke blonde jongen van ongeveer zeven jaar oud. Hiermee wil IS zeggen dat er ook Westerse kinderen klaar staan om voor hen te vechten.

De harde beelden tonen een gevangene die geknield wacht op het genadeschot. Wanneer het kind de trekker overhaalt, gaat het beeld op zwart. Wat nog meer de aandacht trekt dan de executie zelf, is het jongetje die de executie uitvoert. Het gaat duidelijk om een Westers kind.

'Jonge Leeuwen'
Het is niet de eerste keer dat IS kinderen opvoert in haar executiefilms. Eerder deze maand toonden ze vijf kinderen op een rij die 'de jonge leeuwen van het Kalifaat' worden genoemd. "Met die zogeheten Jonge leeuwen wil IS duidelijk aantonen dat ze niet overwonnen zijn. dat de volgende generaties al klaar staan", vertelt terreurexpert en VTM NIEUWS-journalist Faroek Özgünes.

De film met het blonde kind zou zijn opgenomen in de stad Mosul, die de laatste weken zwaar onder vuur wordt genomen door het Iraakse leger. Wie het blonde jongetje is, of waar hij vandaan komt, is voorlopig nog niet duidelijk.