Man stapt school binnen "met bom" in VS

In de Amerikaanse staat Utah is een man gisteren een basisschooltje binnengedrongen. Hij dreigde ermee dat hij explosieven bij zich had. De man werd inmiddels opgepakt door de politie, niemand raakte gewond.

Om iets voor twee uur ’s middags (lokale tijd) drong een gemaskerde man de Eagle Valley Elementary School binnen in Eagel Mountain, in de staat Utah. Hij zei dat hij explosieven bij zich had in zijn wagen en dat “men er beter aan deed om kinderen te evacueren, zodat niemand gewond moest raken”. 

De politie kwam massaal ter plaatse en evacueerde de school, waar op dat moment nog ruim 250 kinderen aanwezig waren. Na drie uur onderhandelen kon de man uiteindelijk overmeesterd worden zonder dat iemand verwondingen opliep. Hij bleek geen explosieven of wapens bij zich te hebben.

Voormalige basketballer
Volgens Amerikaanse media is de man geïdentificeerd als een voormalige basketballer van Texas El Paso. De 35-jarige man zou hebben vastgezeten in het Midden Oosten en al eerder een klaslokaal in Arizona zijn binnen gedrongen, waarbij hij zwaaiend met een bijbel verklaarde een 'islamitische jihadist' te zijn en ermee dreigde alle mormonen te zullen vernietigen.