Trucks met noodhulp aangevallen in Syrië

In de Syrische provincie Aleppo zijn vrachtwagens met humanitaire hulp beschadigd door raids, zo meldt althans de vanuit Londen opererende site Sohr, die de raids toeschrijft aan Syrische en/of Russische gevechtsvliegtuigen. Het Internationale Rode Kruis bevestigt dat er werknemers en vrijwilligers bij de aanval om het leven kwamen, al zijn er nog geen officiële cijfers.

In de stad Aleppo hadden rebellengroepen zich verenigd met de terreurgroep Jabhat Fateh al-Sham, het herdoopte ex-al-Qaidafiliaal Jabhat al-Nusra, en zijn een aanval begonnen op het regeringsgedeelte van de stad.

De vrachtwagens stonden de hele week dat het Syrische bestand duurde aan de Turkse grens te wachten op groen licht om het land in te mogen. Blijkbaar hebben zij dat vandaag op eigen houtje gedaan, ondanks de opzegging van het bestand door het Syrische leger.

Volgens Damascus en Moskou hebben de diverse rebellengroepen van het bestand gebruik gemaakt om zich te herorganiseren en een aanval voor te bereiden in de provincies Aleppo en Hama. Het Russische agentschap Sputnik meldt dat rebellen van al-Nusra in de zuidwestelijke buitenwijken van Aleppo een grootschalige aanval op regeringstroepen zijn begonnen met als doel het centrum van de stad te veroveren.

Bekijk ook: