Knuffel moet mama koala doen vergeten

Een dierenziekenhuis in Australië probeert een koala te helpen de dood van zijn moeder te verwerken met een pluchen replica. De moeder van de negen maanden oude koala werd onlangs overreden door een wagen in de staat Queensland.

Op het moment van het dodelijke ongeval zat de babykoala, Shayne, op de rug van de moeder. Het dier overleefde de aanrijding hoewel het ook nog een aanval van kraaien te verduren kreeg.

Koalaknuffelbeest
Shayne werd overgebracht naar een gespecialiseerde dierenkliniek van de Zoo van Australië. Daar oordeelden de dierenartsen dat de babykoala het verlies van zijn moeder zou kunnen overleven met behulp van een koalaknuffelbeest.

"Shayne raakte niet gewond bij het ongeval. Maar hij zal het verlies van zijn moeder moeten overwinnen en ook de belangrijke lessen leren die ervoor zorgen dat hij later onafhankelijk kan leven in het wild", zei ziekenhuisdirectrice Rosie Booth.

Verkeersongevallen
Koala's moeten door de klimaatveranderingen steeds vaker hun natuurlijke habitat verlaten, waardoor ze meer en meer betrokken geraken bij verkeersongevallen. Het Australische ziekenhuis voor wilde dieren verzorgt maandelijks zeventig tot tachtig koala's.

Toen de eerste Britse kolonisten voet op Australische bodem zetten in 1788, leefden er tien miljoen koala's op het eiland. Hun aantal werd in 2012 geschat op 330.000.