Vijf verdachten opgepakt explosie NY

Er zijn gisteravond vijf mensen opgepakt in verband met de explosie in de wijk Chelsea in de Amerikaanse stad New York. Dat berichtten verschillende Amerikaanse media. In New Jersey is een ander verdacht pakket ontdekt op een treinspoor. Bij de ontploffing zaterdag in New york vielen 29 lichtgewonden.

Volgens de berichten zaten de vijf aan boord van een voertuig dat op de Belt Parkway reed, een snelweg die ten zuiden van Brooklyn loopt. Het voertuig had de Verrazano Bridge overgestoken, de brug die Staten Island met Brooklyn verbindt. Het kantoor van de federale politie FBI in New York zei op Twitter dat een voertuig was tegengehouden in verband met het onderzoek, maar bevestigde de arrestaties niet.

De FBI verzekerde ook dat niemand in verdenking is gesteld.Een woordvoerder van de politie van New York weigerde eveneens de arrestaties te bevestigen.

Verdacht pakktet
De burgemeester van New Jersey, J. Christian Bollwage zei op een persconferentie gisterenavond dat twee voorbijgangers het pakket hadden opgemerkt in de omgeving van het station Elizabeth. Ze hadden elektriciteitsdraden en een metalen pijp gezien. Het station werd gesloten en het treinverkeer onderbroken, zo maakte de vervoermaatschappij New Jersey Transit op Twitter bekend.

Bekijk ook: