Trump: "We gaan dit stoppen"

Meteen na de explosie in New York gisteravond reageerde Donald Trump, die net was geland in Colorado. “Er is iets vreselijks aan de hand in onze wereld. We gaan slim, sterk en waakzaam moeten zijn, maar gaan het stoppen”, zei de Republikeinse presidentskandidaat.

In de drukke wijk Chelsea in Manhattan in New York ontplofte gisteravond rond 20.30 uur op 23rd Street tussen Fitfh en Sixth Avenue een bom. 29 mensen raakten hierbij gewond waarvan één er erg aan toe is. Trump zei dat we in "een tijd leven waarin we sterk moeten zijn", maar benadrukte dat "hier een einde aan zou komen".

Ook Hillary Clinton reageerde zodra ze het nieuws hoorde van op haar vliegtuig. “We steunen de slachtoffers en staan in contact met de burgemeester van New York en volgen de ontwikkelingen.” Clinton benadrukt dat we nu moeten wachten tot de feiten duidelijk zijn. Pas dan wil ze meer commentaar geven.

Terreur
Volgens burgemeester van New York Bill de Blasio zijn er geen aanwijzingen dat het om terrorisme gaat. "Het onderzoek loopt nog. Hoewel we geloven dat het om een opzettelijke daad ging, is er op dit moment geen geloofwaardige terreurdreiging in New York", zo liet de burgemeester weten op Twitter.

Mesaanval
In Minnesota raakten ook acht mensen gewond nadat ze in een winkelcentrum werden aangevallen met een mes. De politie schoot de dader dood. Het motief van de aanval is nog niet duidelijk, maar volgens ooggetuigen riep de man "Allah" en vroeg hij de klanten in het winkelcentrum of ze moslim waren alvorens ze aan te vallen.

Bekijk ook: