Jaloerse vader doodt dochtertje (1)

In de Verenigde Staten heeft een 25-jarige vader zijn dochtertje van 21 maanden, die een zeldzame vorm van oogkanker had overleefd, vermoord. De schrijft Het Laatste Nieuws. De man was naar eigen zeggen jaloers op de aandacht die zijn dochtertje kreeg vanwege haar ziekte.

Dochtertje Maddox leed al vanaf haar eerste verjaardag aan een zeldzame vorm van oogkanker. Ze was net genezen verklaard en haar leven eindelijk weer 'normaal' zou worden. Vrienden en familie hadden veel aandacht voor de kleine Maddox en daar kon vader Ryan Lawrence niet goed mee om.

Honkbalknuppel
Omdat de man zich zo achtergesteld voelde, nam hij zijn dochtertje mee op een tripje naar de afgelegen Tinker Falls. Daar sloeg hij het meisje met een houten honkbalknuppel op het hoofd tot ze dood was. Gedurende drie uur lang heeft de man nadien geprobeerd om haar in brand te steken. Omdat dit niet wou lukken, maakte hij een steen vast aan het lichaam van het kindje en gooide het in de rivier. Enkele dagen later werd ze door politieduikers gevonden.

De feiten dateren al van februari van dit jaar, maar deze maand is de rechtszaak pas begonnen. De man, die schuldig heeft gepleit voor moord met voorbedachten rade, riskeert nu een gevangenisstraf van minimum vijfentwintig jaar tot levenslang.

Hij ontloopt de maximale straf van levenslang zonder kans op vervroegde vrijlating omdat hij schuldig heeft gepleit. Volgende maand doet de rechtbank een definitieve uitspraak.

Foto: archief