Bom langs parcours loopwedstrijd

In een vuilnisbak in de Amerikaanse staat New Jersey is gisteren een staafbom ontploft. De vuilbak stond langs het parcours van een loopwedstrijd die georganiseerd werd als benefiet voor de Amerikaanse marines. Niemand raakte gewond en er was ook geen materiële schade aan gebouwen in de buurt, aldus een woordvoerder van het parket in Seaside Park, New Jersey. De wedstrijd, waarvoor 3.000 deelnemers verwacht werden, werd wel geannuleerd.

De staafbom was verbonden met andere bommen die niet tot ontploffing kwamen. Dat gebeurde rond 9.30 uur plaatselijke tijd. "Het is duidelijk dat het de bedoeling was de wedstrijd te treffen", aldus de woordvoerder Al Della Fave. Dat er niemand gewond raakte, is te danken aan het uitstel van de start door de hoge opkomst. 

Veel deelnemers maken deel uit van het Amerikaanse leger. Onderzoekers van FBI zijn samen met lokale ordediensten bezig na te gaan hoe dit kon gebeuren.

Bij de marathon van Boston kwamen in 2013 drie mensen om toen vlak bij de aankomst, bij een terreuraanval, twee bommen ontploften.

Bekijk ook: