Beruchte zoo zet girafje op de wereld

De zoo van Kopenhagen heeft gisteren de volledige bevalling van een giraf gefilmd. Het kalfje zag gisteren het levenslicht en stond al snel op zijn benen. In 2014 ontstond erg veel commotie rond dezelfde zoo toen die een gezonde giraf afmaakte en voor de ogen van het publiek versneed.

Op beelden is te zien hoe de giraf wat onrustig rondwandelt, terwijl de twee voorste poten al zichtbaar zijn. Vervolgens komt ook het kopje tevoorschijn en al snel floept het diertje eruit. Volgens de dierentuin verkeert het girafje in goede gezondheid.

In dezelfde zoo werd in 2014 de giraf Marius afgemaakt, terwijl die toch in goede gezondheid verkeerde. De giraf werd geslacht omdat hij niet kon blijven in de zoo om het risico op inteelt te vermijden. Aangezien er geen andere verblijfplaats werd gevonden, besloot de zoo het dier te slachten. Protestacties van Deense dierenliefhebbers haalden uiteindelijk niets uit. Nadat de giraf gedood werd, volgde een autopsie. Daarna werd het kadaver versneden om de roofdieren te voeden.

Niet voor gevoelige kijkers, bekijk ook:

< p>