Dossier President Trump

"Kiplekkere" Clinton terug in actie

De Democratische presidentskandidate Hillary Clinton heeft haar campagne hervat nadat ze zondag onwel was geworden op een herdenkingsplechtigheid voor de aanslagen van 11 september. Ze sprak haar fans toe in Greensboro, een stadje in de Amerikaanse staat North Carolina.

Toen journalisten haar op het vliegtuig naar Greensboro vroegen hoe het met haar ging, antwoordde de presidentskandidate dat ze zich "fantastisch voelt".

Clinton was de afgelopen dagen buiten strijd geweest door een longontsteking. Ze probeerde het doktersadvies om te rusten aanvankelijk te negeren, maar dat liep zondag fout af. De presidentskandidate werd onwel op een herdenkingsplechtigheid in New York en moest op het appartement van haar dochter even op adem komen. De dagen nadien werden haar campagne-activiteiten opgeschort.

Voorsprong terug inhalen
Vandaag kwam ze opnieuw in actie in Greensboro. "Het zal een van de belangrijkste dagen zijn uit haar verkiezingscampagne", zei VTM NIEUWS-journaliste Greet De Keyser bij aanvang van de campagne. “Ze moet nu alles op alles zetten om de voorsprong die ze aanvankelijk had op Donald Trump, terug uit te breiden.”