Politie schiet jongen (13) neer in Ohio

Een 13-jarige jongen in het bezit van een luchtdrukpistool is gisteravond doodgeschoten in Columbus, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Ohio. De politie dacht dat hij medeplichtig was aan een roofoverval. De autoriteiten hebben een onderzoek geopend naar de dood van de jongen.

De 13-jarige jongen overleed gisteravond om 20.22 uur lokale tijd (02.22 uur Belgische tijd) aan zijn verwondingen in het kinderziekenhuis Nationwide. Dat meldt de Facebook-pagina van de politie van Columbus.

De politie zegt dat ze rond 19.42 uur naar de plaats van een roofoveral met verschillende daders werd gestuurd. Toen ze daar aankwamen, merkten ze drie mannen op die beantwoordden aan de beschrijving die het slachtoffer hen gegeven had. Twee daders sloegen meteen op de vlucht, eentje kon overmeesterd worden. Toen de agenten hem wilden inrekenen, "trok in een nabijgelegen steegje een verdachte een pistool. Een van de agenten vuurde en raakte de verdachte verschillende keren", aldus het communiqué.

Uiteindelijk bleek het om de 13-jarige jongen te gaan. De speurders vonden ter plekke "iets wat op een vuurwapen leek", maar later bleek het om een luchtdrukpistool met een laserzoeker te gaan.

Foto: archiefbeeld