Dossier President Trump

Dit is medisch dossier van Trump

Het volledig medisch dossier van Donald Trump is nu ook online terug te vinden. De presidentskandidaat had gisteren al wat informatie over zijn gezondheid gelekt in de trailer van de populaire ‘Dr. OZ Show’, maar de uitzending verschijnt vanavond pas op televisie.

Trump gaf de brief van zijn dokter aan The Washington Post. In de brief staan de resultaten van zijn laatste lichamelijk onderzoek. Conclusie? De Republikeinse presidentskandidaat neemt een geneesmiddel omdat hij een te hoge cholesterol heeft en hij is ook te zwaar. Volgens zijn dokter verkeert Trump wel “in een uitstekende gezondheid”. "Hij rookt niet en consumeert ook geen alcohol", schrijft hij in de brief. Opvallend is ook dat de presidentskandidaat nog maar één keer in het ziekenhuis werd opgenomen.

Deze ochtend waren al wat details vrijgegeven over het medische dossier van Trump.  Dat deed hij – Trumpgewijs – met heel wat show. In het populaire televisieprogramma ‘The Dr. Oz Show’ vroeg Dr. Mehmet Oz: “Als je zo gezond bent als je zelf beweert, waarom geef je je medische dossiers dan niet vrij?”. “Ik heb ze mee, moet ik ze laten zien?”, vraagt Trump twee keer. Daarna tovert hij twee brieven uit zijn vest met de resultaten van zijn medische testen. 

Als Trump president wordt is hij op zijn zeventig de oudst verkozen Amerikaanse president ooit.

Discussie barst weer los
De discussie over het vrijgegeven van de medische dossiers is terug opgelaaid in de Verenigde Staten nadat Hillary Clinton onwel was geworden tijdens de herdenkingsplechtigheid van 9/11 in New York. Haar dokter maakte daarna bekend dat ze een longontsteking heeft. Ze nam enkele dagen de tijd om aan te sterken, maar vandaag zou ze opnieuw beginnen aan haar kiescampagne.

Bekijk ook: