Wat rolt er door de straten van China?

In de Chinese stad Fuzhou is paniek ontstaan door een rollende reuzenmaan. De gigantische ballon in de vorm van een maan kwam los door de tyfoon Meranti en rolde doorheen de straten. Op amateurbeelden is te zien hoe de maan over wagens rolt en fietsers zich snel uit de voeten proberen te maken.

Ironisch genoeg was de tyfoon net de reden dat de maanballon werd opgehangen. China maakt zich namelijk klaar voor het grote Maanfeest, waarbij families bijeenkomen en samen naar de maan staren. Omdat naar de maan kijken door de tyfoon Meranti nogal moeilijk is, besloten sommige Chinese steden om een opblaasbare maanballon op te hangen als vervanging. Maar zelfs die maan kunnen de inwoners van Fuzhou dus niet meer zien.

Taiwan wordt sinds het begin van deze week geteisterd door een hevige tyfoon. Tienduizenden gezinnen zaten daardoor zonder stroom. De storm wordt gezien als een van de hevigste van dit jaar en heeft intussen dus ook China bereikt. In Taiwan werden windsnelheden van 216 kilometer per uur gemeten waardoor bedrijven en scholen genoodzaakt waren om de deuren te sluiten.

Bekijk ook