Dossier President Trump

Trump steelt show met medisch dossier

Geen enkele journalist kreeg ze te pakken, maar Donald Trump heeft zijn medische dossiers nu gewoon tijdens een uitzending van de populaire ‘Dr. Oz Show’ vrijgegeven. “Moet ik ze tonen?” vraagt Trump twee keer aan het publiek? Het programma gaf gisterenavond de trailer al vrij, maar het interview wordt pas vanavond uitgezonden.

Nadat Hillary Clinton zondag tijdens de herdenkingsplechtigheid van 9/11 in New York onwel werd, is de heisa rond het vrijgeven van de medische dossiers weer opgelaaid in de VS. Haar dokter maakte daarna bekend dat ze een longontsteking heeft. Ze nam enkele dagen de tijd om aan te sterken, maar vandaag zou ze opnieuw beginnen aan haar kiescampagne.

'Dr. Oz Show'
De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump gaf nu ook zijn medisch dossier vrij. En dat deed hij – Trumpgewijs – met heel wat show. In het populaire televisieprogramma ‘The Dr. Oz Show’ vroeg Dr. Mehmet Oz: “Als je zo gezond bent als je zelf beweert, waarom geef je je medische dossiers dan niet vrij?”. “Ik heb ze mee, moet ik ze laten zien?”, vraagt Trump twee keer. Daarna tovert hij twee brieven uit zijn vest met de resultaten van zijn medische testen. 

7 kilo
Daaruit zou blijken dat hij voor iemand van zeventig jaar gezond is, maar wel te zwaar. Trump heeft in de uitzending ook gezegd dat hij een kilo of zeven wil afvallen. Dat vertelden enkele gasten die het programma bijwoonden achteraf. “Misschien houdt het geen steek, ik weet het niet. Maar ik voel me vandaag even goed als toen ik dertig was”, aldus een zelfzekere Trump. 

Gisterenavond gaf ‘Dr. Oz Show’ de trailer van het interview al vrij, maar de uitzending is vanavond pas te zien in de Verenigde Staten. Belangrijk detail: Oz is moslim en zijn publiek bestaat ook grotendeels uit moslims en vrouwen, een doelgroep die volgens de peilingen voor Clinton zou stemmen.

Bekijk hier de volledige trailer:

Bekijk ook: