"Clinton vergiftigd door Trump en Poetin"

Hillary Clinton moet dringend een toxicologisch onderzoek ondergaan, om er zeker van te zijn dat ze niet door Trump en Poetin vergiftigd is. Dat zegt alleszins de gerenommeerde Amerikaanse dokter Bennet Omalu. Hillary Clinton werd afgelopen weekend nog ziek afgevoerd van de 9/11-herdenking in New York – later bleek ze een longontsteking te hebben.

Dokter Omalu is niet zomaar een dokter. In Amerika staat hij vooral bekend omdat hij chronische hersenschade ontdekte bij een groot aantal spelers uit de American Football, doordat spelers in die sport voortdurend kopstoten uitdelen en ontvangen. Op Twitter geeft hij Clinton nu het advies een toxicologisch onderzoek te ondergaan. “Ik vetrouw Poetin en Trump niet. Met die twee is alles mogelijk”, klinkt het onheilspellend.

Longontsteking
De ziekte van de Democratische presidentskandidate beroert al enkele dagen de internationale media, vooral omdat Trump en zijn aanhangers al geruime tijd speculeren dat Clinton te zwak zou zijn om president te worden. Afgelopen weekend werd ze onwel tijdens de herdenking van de aanslagen op de WTC-torens. Clinton werd afgevoerd, en bleek later verzwegen te hebben dat ze met een longontsteking kampt. 

Wilde theorieën
Over Clintons gezondheidstoestand doen trouwens al jaren de wildste theorieën de ronde. Volgens de Amerikaanse krant The Washington Post zou ze al verschillende beroertes gehad hebben, en zou ze onder meer lijden aan multiple sclerose, de ziekte van Parkinson, en de auto-immuunziekte Lupus. Ze zou ook HIV en astma hebben. De enige reden dat ze dat allemaal kan overleven, besluit de krant, is omdat er volgens geruchten ook minstens twee Hillary Clintons rondlopen. 

Bekijk ook: