Clinton negeerde advies van dokter

De Democratische presidentskandidate Hillary Clinton heeft gezegd dat ze het advies van haar dokter om vijf dagen te rusten, naast zich heeft neergelegd. Dat zei ze in een telefonisch interview met CNN. De presidentskandidate, die herstelt van een longontsteking, was tijdens de herdenkingsplechtigheid van 9/11 onwel geworden. 

Op beelden is te zien hoe Hillary Clinton zondag moest worden rechtgehouden door een vrouw naast haar, ze zakte zelfs even door haar benen. Haar dokter maakte enkele uren later bekend dat Clinton sinds vrijdag kampt met een longontsteking. 

In een telefonisch interview met de Amerikaanse nieuwszender CNN geeft Clinton toe dat ze haar doktersadvies in de wind heeft geslagen. "Ik moest eigenlijk vijf dagen rusten, maar ik heb dat wijze advies niet gevolgd", zei ze. "Ik dacht dat het niet zo erg zou zijn." 

Ze voegde eraan toe dat ze zich intussen al veel beter voelt en over een paar dagen haar campagne zal voortzetten. Wanneer dat precies zal zijn, zei ze nog niet. Via Twitter liet ze alvast weten dat ze ernaar uitkijkt om terug campagne te voeren.

"Zwakke" gezondheid
Er wordt al langer gespeculeerd over Clintons gezondheidstoestand, vooral door de entourage van Donald Trump, haar rivaal uit het Republikeinse kamp. Die laat geen kans onbenut om erop te wijzen dat Clinton met haar "zwakke" gezondheid niet in staat zou zijn om de Verenigde Staten te leiden.

Bekijk ook: