Dossier President Trump

Trump: "Hoop dat Clinton snel geneest"

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft vandaag gereageerd op het nieuws over de longontsteking van zijn Democratische rivale Hillary Clinton. "Ik heb geen idee waarom haar diagnose werd achtergehouden", zei hij aan het Amerikaanse Fox News. "Ik hoop dat ze snel weer beter wordt." Hij kondigde ook aan een informatie over zijn eigen gezondheid vrij te zullen geven.

Eerder had Trump zijn tegenstandster nog aangevallen over haar gezondheid, onder meer na een hoestbui die Clinton had tijdens een evenement in de staat Ohio. Daar kwam hij bij Fox News nog eens op terug. "De hoestbui was een week geleden, dus ik vermoed dat die door de longontsteking kwam", zegt hij. "Dus er is iets aan de hand, maar ik hoop dat ze weer geneest en opnieuw campagne kan voeren en dat ik haar zie tijdens het debat."

Trump gaf ook aan dat hij binnenkort gedetailleerde informatie over zijn eigen gezondheid zal vrijgeven. Hij heeft daarvoor pas een onderzoek ondergaan. "Ik zal de informatie vrijgeven eens die er is. Hopelijk gaan de resultaten goed zijn en ik denk ook dat ze goed zijn."

Bekijk ook: