Dossier President Trump

Clinton onwel op herdenking 9/11

Hillary Clinton heeft het appartement van haar dochter weer verlaten, met de boodschap: "Ik voel me goed." Daar was de Democratische presidentskandidate naar toe gebracht nadat ze onwel geworden was tijdens de herdenkingsceremonie van de aanslagen van 9/11. De presidentskandidate had last van de warmte, zei haar woordvoerder Nick Merrill in een persbericht.

Clinton was op de herdenkingsceremonie om haar medeleven te betuigen aan de slachtoffers van de terreuraanslagen in Amerika op 11 september. Een getuige zag dat de presidentskandidate leek flauw te vallen. "Ze kreeg duidelijk een soort van 'medische episode'", zei de getuige aan Fox News.

De woordvoerder van Clinton, Nick Merrill, bevestigt het nieuws. "Clinton was maar anderhalf uur op de plechtigheid aanwezig omdat ze last had van de hitte. Ze werd naar het appartement van haar dochter gebracht", aldus Merrill. "Het gaat intussen veel beter met haar."

Troef in handen
De "malaise" van Clinton geeft haar Republikeinse tegenstander Donald Trump een troef in handen: Trump bazuint al een tijdje rond dat Hillary met een medisch probleem kampt. Hoestbuien van Clinton tijdens haar verkiezingscampagnes leken dat te benadrukken.